Meer halen uit je coachpraktijk: begin je eigen online leeromgeving

Meer halen uit je coachpraktijk: begin je eigen online leeromgeving

Heb je een goedlopende coachpraktijk en ben je toe aan uitbreiding? Iets waarmee je je klanten nog beter van dienst kunt zijn? Dat waarde toevoegt aan je praktijk en je helpt aan een extra verdienmodel naast de individuele coaching?

Is een online leeromgeving jouw volgende stap?

Het toevoegen van een online leeromgeving aan je coaching praktijk is dé perfecte uitbreiding met een aantal grote voordelen. De belangrijkste drie voor jouw bedrijf zijn:

  • je praktijk krijgt een completer en zichtbaarder karakter met meer toegevoegde waarde;
  • je maakt in kortere tijd grotere stappen, zodat je extra tevreden klanten sneller ambassadeurs voor je praktijk worden;
  • je breidt je diensten en je VERdiensten uit.

Een online leeromgeving maakt je praktijk beter

In je trainingen en cursussen laat je zien welke ervaring en kennis je in huis hebt. Ook maakt het je website aantrekkelijker en waardevoller dan die van de concurrenten. Met een online leeromgeving ben je beter vindbaar in de zoekresultaten in Google. Zeker als deze goed geoptimaliseerd is en je bij de introductie van de trainingen alvast een stukje inhoud weggeeft aan Google. Ook zal dit klanten triggeren om meer over jou en je trainingen te willen weten. Een win-win-win situatie.

Jouw klanten profiteren van snellere persoonlijke groei

In de adviesgesprekken met je coachees bepaal je samen de doelen van de gesprekken. De coachgesprekken zijn uniek, individueel en kunnen alle richtingen uitgaan. Maar uiteindelijk zijn de meeste doelen voor iedereen gelijk. De perfecte aanvulling op je gesprekken zijn je cursussen en trainingen over generieke onderwerpen zoals weerbaarheid, de balans tussen werk en privé en gezonder omgaan met stress. De stappen in een coaching traject worden sneller en groter en jouw klanten zullen dat merken. Tevreden klanten zijn je beste ambassadeurs.

Een digitale leeromgeving is jouw beste commerciële zet

Een online leeromgeving geeft de financiële injectie die het verder kan laten groeien als dat je wens is. Jouw cursussen en trainingen kun je inzetten als extra optie bij een coaching traject. Je richt je leeromgeving naar wens in met korte cursussen of langdurige trainingen, opfristrajecten of verdieping op bepaalde onderwerpen.

Ook kun je uiteraard je online leeromgeving inzetten als alternatief voor persoonlijke coaching. Je hebt een enorme dosis aan kennis en ervaring opgedaan als coach. Je kunt ook klanten helpen die niet het budget, de tijd of de wens hebben om persoonlijke coaching te overwegen. Met een goede online leeromgeving biedt je klanten een goed alternatief.

Ben jij toe aan het opzetten van een online leeromgeving?

Is dit het moment om aan jouw praktijk te bouwen? Dan is dat een goede keuze, want een online leeromgeving is een investering in de toekomst. Een digitale leeromgeving bouw je eenmalig en het zorgt daarna voor blijvende inkomsten in je praktijk. Je zet je kennis, ervaring en coaching om in een duurzame en waardevolle vorm. Daarnaast leer je tijdens het opzetten van trainingen en cursussen nog meer bij en verbeter je jezelf voortdurend.

Je kunt zelf je volledige leeromgeving bouwen of het gedeeltelijk of geheel uitbesteden. Webjuffie biedt je alle mogelijkheden om je volledig te ontzorgen of je te ondersteunen bij de onderdelen die je niet zelf wilt doen. Alle varianten zijn mogelijk.

Lees meer:

Geplaatst in ,